Udgivet i Skriv en kommentar

Husker du Hindbærbrus og Kragetæer?

Hvis du er født før 1970, så er der en god chance for, at du husker Sigvaldi – en mærkelig mand klædt ud som en kæmpepapegøje. Man så mange billeder af fænomenet i starten af 70’erne og kunne være heldig selv at møde ham på Strøget i København, hvor han trillede rundt en en gammel barnevogn fyldt med “Hindbærbrus og Kragetæer” – en lille blad, som han udgav med historier digtet og skrevet af børn i alderen 3 – 14 år.

Som Sigvaldi skrev i det allerførste nummer, så vil Hindbærbrus og Kragetæer ” udkomme, indtil det er blevet en tradition, at børnene i vores skoler får lov til at skrive med deres egne ord, så snart de har forstået, hvad bogstaver og skrift er. Man behøver ikke at kunne alfabetet udenad, før man begynder at skrive. Og det er ligegyldigt, om man staver korrekt eller på sin egen måde, hovedsagen er, at det bliver betydningsfuldt for en at skrive.”
Han holdt vist ikke ud helt til børnestavning blev accepteret, men ydede dog en vigtig indsats ved at give plads og påskønnelse til børns egne fantasifulde og sprudlende tekster…

Et eksempel:

En dum historie
der var en gang en sød bamse, der havde en bror som var rigtig uartig og vemelig. og deres mor sage altid den som er sød og artig bliver til noet stort i denne verden og til den uartige sage hun den som er styg og uartig bliver derimod aldrig til noget i denne verden men det gik ikke helt som hun havde ventet for den gode søde han blev ikke til någet men der imod den anen han blev konge kegser statsminister smed skomar mejerist og meget andet som han kunne
(Pige 8 år)

Slut prut finale 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *